Dokonalé čištění sporáku

Nepatří čištění sporáku mezi vaše oblíbené činnosti? Trápíte se a výsledek i tak není uspokojivý? Vyzkoušejte tento rychlý trik, který vyčistí špínu a mastnotu bez námahy.

Jednoduchý trik, se kterým vyčistíte i velmi znečištěný sporák za pár sekund!

Nejlepší je čistit sporák a troubu pravidelně, po každém pečení či vaření. Občas však musíme drhnout i zaschlou špínu a připálené zbytky a to není žádná zábava. Při plynovém sporáku jsou problémové zejména mřížky, ze kterých jde špína a mastnota opravdu těžko dolů.

Vyzkoušet můžete i domácí čistící prostředek, který si připravíte celkem jednoduše. Stačí smíchat jedno balení prášku do pečiva nebo jedlé sody a jednu čajovou lžičku vody. Ze surovin vypracujte jemnou pastu. Znečištěná místa nejdříve vyčistěte běžným čisticím prostředkem a dočistěte touto pastou. Na závěr přetřete vlhkým hadříkem.

Vyčistit mřížky na sporáku od mastnoty a připálených černých zbytků, to chce opravdu dost úsilí a výsledek i tak není vždy uspokojivý. Vyzkoušejte tuto jednoduchou metodu: Stačí vám čistící prostředek ve spreji a igelitové pytlíky, které pomohou při uvolňování špíny. Uvidíte, že tímto způsobem vyčistíte mřížky ze sporáku naprosto dokonale. Nejen mastnota, ale také černé usazeniny a spáleniny půjdou dolů jedna radost!